Autosalon van Brussel 2008 Inleiding

Inleiding
Vergroot foto
Door: REDACTIE 24-12-2007

Twee jaar geleden werd het Autosalon van Brussel omgedoopt tot European Motor Show Brussels. Een poging om het internationale aanzien van het Salon te vergroten. Inmiddels is het feest van de Belgische automobielsector aan z'n 86ste editie. Een uitgave die de deuren van de Brusselse Heizelpaleizen openstelt van 17 tot 27 januari. Het thema van 2008 verrast niet meer. De rode (of is het groene?) draad door de tentoonstelling is het milieu. Op tal van stands pakken de constructeurs, net zoals ze dat eerder in Genève en in Frankfurt deden, uit met hun milieuvriendelijke modellen. De nieuwste milieutechnologie staat in de kijker, in het testwagenpark staan auto's die zich op alternatieve energie voortbewegen en er wordt aandacht geschonken aan een e-positieve rijstijl. Daarmee kan je leren hoe je je verbruik kan drukken. Ook ditmaal wordt elke vierkante centimeter van de meer dan 110.000m² grote tentoonstellingshallen gebruikt.

In de marge van het evenement organiseert Febiac de tentoonstelling ‘Powered by nature'. Die legt de voordelen uit van nieuwe technologieën zoals de motor op waterstof, de brandstofcel, biobrandstoffen, hybride voertuigen enzovoort. Tot slot besteedt het Salon aandacht aan de recyclage en de verwerking van voertuigwrakken.

De Heizel opent z'n deuren elke weekdag van 10 tot 20u. Tijdens het weekend gaan de deuren op hetzelfde tijdstip open, maar worden ze om 18.30u gesloten. Op vrijdag 18, maandag 21 en donderdag 24 januari is er een nocturne en gaat het salon pas om 22u dicht. Een toegangsticket kost voortaan € 12,50. Voor kinderen jonger dan 12 jaar betaalt u de helft en ukkies van 6 jaar of minder mogen helemaal gratis binnen. Een groepskaart kost € 62,5 per tien personen. Deze is niet deelbaar en ze is evenmin geldig tijdens het weekend.

Geef commentaar
comments by Disqus