Autosalon van Brussel 2008 Renault

Renault
Bekijk 3 foto's
Door: BV 24-12-2007

Vier Belgische premières. Dat heeft Renault in Brussel te bieden. Daarnaast stelt het merk met de Ruit nog twee Concept Cars voor. Wagens waarvan de seriemodellen in de loop van 2008 zullen uitkomen. En, wat had u gedacht, natuurlijk is er een plaatsje voorzien voor de ECO²-modellen.

Vanaf 15 januari wordt de Laguna-familie, waarvan de nieuwe berline eerder dit jaar werd geïntroduceerd, uitgebreid met de op lifestyle georiënteerde Laguna Grandtour. De break is met een lengte van 4,80m 9cm groter dan de berline, waardoor het laadvolume groeit van 475 naar 508l. Renault biedt onder meer een fiscaal voordelige 1.5dCi aan. Die neemt genoegen met 5,0l/100km en stoot daardoor slechts 133gr CO2 per km uit. De Clio Grandtour is een tweede nieuwe break. Helemaal nieuw zelfs, want er was nooit eerder een functionele variant van de Clio. Het model is 4,2m lang en dynamisch gelijnd. Hij neemt het gros van de motoren van het Clio III-aanbod over. Renault stond mee aan de oorsprong van de ‘ludospace' met de Kangoo. De nieuwe generatie is groter, comfortabeler en net zo sympathiek. Belangrijk; de 4,21m lange familiebesteller kost nauwelijks meer dan z'n voorganger.

De Modus flopte in het B-segment, maar Renault wil het model niet opgeven. Het model werd daarom grondig gerestyled. En de minispace, zoals dat heet bij Renault, krijgt het gezelschap van een monospace; de Grand Modus. Die is 16cm langer dan de Modus en komt tegemoet aan de roep om -vooral- meer kofferruimte. Onder de kap zijn de blikvangers de 1.2 TCE met 100pk (drukgevoed) en de 85pk sterke 1.5dCi.

Met de Koleos, en daarmee zijn we bij de Concept Cars beland, blikt Renault vooruit op de cross-over die het tijdens het eerste semester van 2008 zal commercialiseren. Onder z'n robuust ogende interieur en op een monovolume geïnspireerd interieur herbergt hij een nieuwe vierwielaandrijving en een 2.0dCi-motor die samen met Nissan werd ontwikkeld. De Laguna Coupé Concept komt tijdens het tweede semester van 2008 op de markt. Die tweedeurs Laguna trekt de aandacht niet zo zeer met z'n 3.0 V6 dCi dieseleenheid, maar vooral met z'n vier gestuurde wielen. Iets waarvan Renault belooft dat het ook op de productieversie aanwezig zal zijn...

Geef commentaar
comments by Disqus