Autosalon van Brussel 2008 Nissan

Nissan
Bekijk 3 foto's
Door: BV 29-12-2007

Nissan verwelkomt u in Paleis 6. Het merk wil daar vooral de Qashqai, de nu reeds gigantisch succesvolle opvolger van zowel de Primera als de Almera, in het voetlicht rijden. De middenklasser met het uitzicht van een compacte SUV is een jaar geleden op de markt losgelaten en sindsdien kan de constructeur de vraag niet bijbenen. Een plaats hoger vinden we de nieuwe X-Trail. Z'n karakteristieke uiterlijk werd deskundig om een nieuwe, grotere bodemplaat gelijnd. Daardoor lijkt het model erg op z'n voorganger ook al ging het koffervolume bijvoorbeeld er gevoelig op vooruit.

Nissan zet het nieuwe jaar in een hele hoop facelifts. Haast gans het gamma gaat voor de bijl, ook al gaat het stuk voor stuk om esthetische ingrepen aan de koets en het interieur en aanpassingen op vlak van uitrusting. Ingrijpende wijzigingen zijn er niet. Toch vallen op het Salon vernieuwde edities van de Micra en Micra C+C, Pathfinder, Navara en Note te ontdekken.

De 350Z en Roadster vallen in de smaak en om dat zo te houden werd het vermogen en het koppel voor de zoveelste keer (we zijn de tel kwijt) opgekrikt. Voortaan levert het blok 313pk. Uiteraard is er ook aandacht voor het milieu. Dat vinden we vooral terug in het Nissan Green Programme, dat oplossingen voor duurzame mobiliteit bedenkt.

De Mixim -een studiemodel dat debuteerde in Frankfurt- is gebaseerd op de Micra, maar is onherkenbaar gewijzigd. Nissan noemt het een compacte auto voor jonge bestuurders met een passie voor computers en internet. Een door lithium-ionbatterijen gevoede elektromotor/generator moet uitstekende prestaties rijmen aan een groot rijbereik.

Geef commentaar
comments by Disqus