Autosalon van Brussel 2008 Hyundai

Hyundai
Bekijk 3 foto's
Door: BV 31-12-2007

In Paleis 9 zwaait Hyundai de Atos uit. De vervanger heet i10. Het kleintje leent z'n onderstel nog gewoon bij de z'n voorganger en pakt dan ook met nagenoeg identieke buitenafmetingen uit, maar het koetswerk krijgt modernere vormen en het inteiruer is helemaal nieuw. Onder de kap vinden we een 1.1l benzine van 66pk en een piepkleine diesel met dezelfde cilinderinhoud. Die levert 75pk, vraagt elke 100km slechts 4,3l diesel (114gr/CO2) en wordt daarom door vadertje Staat 3% goedkoper.

De i30 is de broer van de Kia Cee'd. Beide modellen werden op Europese bodem ontworpen en dat maakt ze tot de meest geduchte wapens in de strijd voor een groter Koreaans marktaandeel. Kia geeft 7 jaar garantie op z'n modellen. Hyundai pakt dan weer uit met staalharde veiligheids-argumenten. De i30 is nog steeds de enige in z'n categorie die standaard over ESP beschikt, ongeacht motorversie of uitvoering. In Brussel rijdt Hyundai de Crosswagon, de break van de i30, voor het voetlicht. Die moet het model nog aantrekkelijker maken in fleet-middens. Vooral de fiscaal voordelige 1.6l CRDi met 90pk belooft een verkoopstopper te worden.

Eveneens nieuw: de H-1 People. De nieuwe besteller van Hyundai kan in z'n personenwagenversie liefst 8 personen schikken. Het model is dan ook 5,12m lang. Voor de aandrijving zorgt een 163pk sterke 2.5l dieselcentrale.

Geef commentaar
comments by Disqus