Autosalon van Brussel 2008 Seat

Seat
Bekijk 3 foto's
Door: BV 17-01-2008

Seat's grote publiekstrekker op het Brusselse Autosalon is de Tribu. Een prototype dat eerder al in Frankfurt te zien was en pas over enkele jaren bij de dealers zal staan. Z'n robuuste vormgeving komt uit de pen van landgenoot Luc Donckerwolke. Die maakte eerder bij Audi en Lamborghini het mooie weer en buigt zich nu over de stiefmoederlijk behandelde Spaanse Audi-dochter. De Tribu maakt gebruik van de bodemplaat van de zopas gelanceerde Volkswagen Tiguan.

Daarnaast heeft Seat vooral aandacht voor de Ibiza Ecomotive. Een versie die sinds z'n lancering luttele maanden geleden het gros van het Ibiza-volume uitmaakt. En dat is goed voor het milieu, want deze scherper geprijsde kloon van de Polo Bluemotion stoot slechts 99 gram CO2 uit. Ook leuk meegenomen; dat is goed voor de portemonnee, want de Staatskas geeft u 15% korting en beloont de aanwezigheid van een partikelfilter ook nog eens met € 200. De 1.4 TDI driecilinder met 80pk zet graag z'n klep open. Anderzijds vraagt de conversie naar ecomobiel geen toegevingen op vlak van functionaliteit.

Elders in het gamma stippen we vooral de drie versies van de Altea aan, omdat monovolumes het nu eenmaal goed doen. De meest recente toevoeging is de Altea Freetrack. Die is er in een versie met voorwielaandrijving, maar als u z'n stoere uiterlijk eer wil aandoen, opteert u best voor een variant (in benzine of diesel) die z'n vermogen netjes over de vier wielen verdeelt.

Geef commentaar
comments by Disqus