Autosalon van Brussel 2008 Land Rover

Land Rover
Bekijk 2 foto's
Door: BV 17-01-2008

Land Rover heeft het afgelopen jaar z'n Defender nog maar eens onder handen genomen. Het icoon staat al sinds 1948 in de catalogus en de vormen zijn nog steeds herkenbaar. Ditmaal wordt de onverwoestbare terreinvreter opgewaardeerd met nieuwe zetels, een compleet nieuwe boordplank en een airco en verwarmingsinstallatie die eindelijk tegen de elementen opgewassen zijn. Onderhuids is er ook behoorlijk wat nieuws. De oude Td5 wordt geruild voor de 2.4l grote viercilinder uit de Ford Transit. Die is met 122pk even krachtig, maar heeft met 360Nm wel 20% meer koppel. Bovendien wordt de centrale aan een handbediende zesbak gekoppeld. Die heeft een kortere eerste versnelling voor nog meer ploetervaardigheden en een langere zesde. Op de snelweg kan je nu zelfs met je passagiers praten.

Van een heel ander allooi is de Freelander. De instapper van het Britse merk werd afgelopen jaar door z'n tweede generatie vervangen. Blikvanger is z'n Terrain Response Systeem. De bestuurder kan door middel van een draaiknop de aandrijflijn en elektronica afstemmen op het beoogde gebruik. Daarmee weet de Freelander zich, voor een soft-roader, verrassend goed door het terrein te werken.

Uiteraard toont Land Rover al te graag ook z'n grote terreinwagens. De hoekige Discovery 3 en trende Range Rover Sport delen hetzelfde onderstel en zijn beiden beschikbaar met een zescilinder dieselmotor. De Range Rover werd afgelopen jaar onder handen genomen en heeft nu ook een 272pk sterke achtcilinder diesel onder de kap.

Geef commentaar
comments by Disqus