Autosalon van Brussel 2008 Kia

Kia
Bekijk 3 foto's
Door: BV 17-01-2008

Kia heeft alweer een uitstekend jaar achter de rug. De groei wordt ondersteund met een uitgebreid productaanbod dat almaar beter op de Europese smaak is afgestemd. Dat geldt nog niet helemaal voor de Carnival, Sorento en Magentis, maar de Sportage, Rio en vernieuwde Carens hebben stuk voor stuk moderne dieselmotoren onder de kap en zijn scherp geprijsd.

De Cee'd is in Europa ontworpen, wordt in Slowakije gebouwd, heeft desgewenst een voordelige 1.6l dieseleenheid onder de kap én komt met zeven jaar totale waarbord. Geen enkele constructeur die dat Kia nadoet. En dat garantie-aanbod is inmiddels zo'n succes dat ook de compacte SUV Sportage u zeven jaar gemoedsrust biedt. De Cee'd werd eerst als vijfdeurs op de markt gebracht. Inmiddels is er ook een break. In Brussel zien we ook voor het eerst de driedeurs staan. Die heet Pro-Cee'd en is enkele centimeter langer en lager dan de vijfdeurs. Daardoor oogt het model wat sportiever, al is het geen echte coupé.

De Picanto valt op omdat hij, samen met de fonkelnieuwe Hyundai i30, de kleinste diesel van de markt onder z'n kap heeft. De 1.1l sprint ook zuinig met brandstof of. Kia werkt ook aan een zuinige variant van de Cee'd. Die Eco-versie is al te zien, maar wordt pas begin volgend jaar leverbaar. Het model heeft aan 3,9l/100km voldoende.

Geef commentaar
comments by Disqus