Autosalon van Brussel 2008 Mitsubishi

Mitsubishi
Bekijk 2 foto's
Door: BV 26-01-2008

De grootste nieuwigheid bij Mitsubishi is de Lancer. Het merk heeft er na de Colt een tweede modern en aantrekkelijk gelijnd volumeproduct bij en dat is meer dan welkom. Voorlopig is alleen een vierdeurs leverbaar, maar een vijfdeursvariant wordt in ijltempo klaargestoomd en komt over enkele maanden op de markt. Mitsubishi werkt nog aan een eigen, 1.8l grote, dieselmotor. Tot die tijd lepelt het VW's 2.0 TDI met 140pk tussen de voorwielen van het model dat de Carisma moet doen vergeten. Een break komt er niet. Mitsubishi ziet de kopers daarvoor immers uitwijken naar de Outlander. Die heeft z'n start alvast niet gemist. De SUV verkoopt zo goed dat Mitsubishi dit jaar een deel van de productie overbrengt naar Nedcar in het Nederlandse Born.

De nieuwe Mitsubishi EVO X (tien dus) mag zich op heel wat aandacht verheugen. Dit exemplaar heeft een tot 295pk opgedreven 2.0l viercilinder turbomotor onder de kap. Een bijzonder geavanceerde vierwielaandrijving en een zesbak met dubbele koppeling brengen al dat geweld op het asfalt over.

Als we de Concept cX zien, dan lijkt Mitsubishi ook nog een kleine SUV achter de hand te houden. De productieversie vervoegt wellicht in 2009 het Europese aanbod en krijgt dan meteen de 1.8l dieselmotor onder de kap.

Geef commentaar
comments by Disqus