Autosalon van Parijs 2008 Inleiding

Inleiding
Bekijk 3 foto's
Door: BV 31-08-2008

De Mondial de l'Automobile 2008, zoals het Autosalon van Parijs officieel heet, opent ditmaal z'n deuren voor het grote publiek op 4 oktober en sluiten weer op de 19de van dezelfde maand. De Paris Expo op de Porte de Versailles trok tijdens z'n laatste editie in 2006 ruim 1,4 miljoen bezoekers. Het is daarmee het drukst bezochte autosalon ter wereld. Z'n bezoekerscijfers in 2006 was dubbel zo hoog dan dat van het Autosalon van Genève dat jaar. De organisatie realiseerde toen een recordaantal van 70 premières. En ditmaal zal het op z'n recordeditie weinig moeten toegeven. De organisatie heeft het dit jaar over 300 merken uit 23 landen en heeft een extra tentoontstellingshal aan de expositie moeten toevoegen om iedereen te huisvesten. Er zijn immers enkele merken bijgekomen. Onder meer Infiniti en Abarth zijn er voor de eerste keer bij.

Tussen Brussel en Parijs liggen net geen 300km autostrades, dus wie het salon met de auto wil bezoeken moet, exclusief de files, rekenen op een uur of 3 reistijd. Als je het vliegtuig neemt is de vlieghaven van Orly de beste bestemming, want merkbaar dichter bij de Expo dan Charles de Gaulle. Orly voorziet bovendien in een rechtstreekse shuttledienst. Sporen kan natuurlijk ook want Brussel - Parijs is met de Thalys een gedroomde verbinding.

De tentoonstellingspaleizen openen hun deuren op 10 uur en blijven doorlopend geopend tot 20 uur 's avonds op zaterdag, zondag en maandag. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag gaan de deuren pas om 22 uur dicht. De prijs van de tickets is gelijk gebleven ten opzichte van de vorige editie. Een normaal dagticket kost € 12. Groepen van 15 personen of meer mogen binnen aan € 10 per persoon. De gratis toegang voor kinderen is dan weer opgetrokken van 7 tot 10 jaar. En wie tussen 10 en 18 jaar is, mag vanaf nu aan halve prijs binnen. In de marge van de show wordt ditmaal een tentoonstelling ‘Les Taxis du Monde' georganiseerd.

Geef commentaar
comments by Disqus