Autosalon van Brussel 2009 Inleiding

Inleiding
Bekijk 67 foto's
Door: BV 31-12-2008

De oneven jaren houdt salonorganisator Febiac traditiegetrouw een Autosalon dat zich meer richt op motoren, bedrijfsvoertuigen en terreinwagens. Al dient gezegd dat aan de formule de laatste jaren al behoorlijk wat water is toegevoegd. Voor het grote publiek is dat een goede zaak. Eerder waren breaks, vrijetijdsvoertuigen en monovolumes reeds aan het aanbod toegevoegd en sinds 2007 kunnen de constructeurs volgens een verdeelsleutel alle wagentypes tentoonstellen. Dat leverde toen al heel wat nieuwe merken op, zoals Porsche bijvoorbeeld. De economische maleise maakt dit jaar echter ook slachtoffers. Zo zullen de merken van de Kroymans-groep -Hummer, Cadillac en Corvette- ondanks een eerdere toezegging bij de organisatie toch niet aanwezig zijn.

Wie de echte grote jongens -trucks en zwaar materiaal- wil bewonderen kan dat doen van 17 tot 20 januari in twee aparte paleizen. De bezoekers van deze vakbeurs krijgen vrij toegang tot het publieke salon. Het Salon voor "lichte bedrijfs-, vrijetijdsvoertuigen en moto's" opent eveneens de deuren op 17 januari en blijft geopend tot en met 25 januari. De deuren gaan open om 10u en het salon wordt afgesloten om 18.30u. Op 19 januari is er een nocturne tot 22u.

Febiac verwacht voor deze beurs 300.000 tot 320.000 bezoekers. De autoconstructeurs hopen vooral op een opleving van de verkopen. De organisatie doet alvast een inspanning door de prijs te matigen. Een toegansticket kost € 10 per persoon (twee jaar geleden was dat € 12). Kinderen jonger dan twaalf betalen € 6,25 en wie jonger is dan 6 jaar mag gratis binnen.

Geef commentaar
comments by Disqus