Autosalon van Brussel 2009 Opel

Opel
Bekijk 150 foto's
Door: BV 31-12-2008

Vanzelfsprekend staat de nieuwe Insignia bij Opel centraal. Het model is de opvolger van de Vectra, maar schuift uiteraard weer meer in de richting van het premium-segment. De vier- en vijfdeursversies van het model kunnen al bij de dealer bewonderd worden. Op de salonvloer maakt ook de dynamisch gelijnde Insignia Sports Tourer zijn opwachting. Het merk met de Blitz wil vooral uitpakken met het design van z'n nieuwe berline. Dat neigt geheel volgens de laatste trends naar die van een coupé, met een sterk gebogen daklijn en een hoog over de oren getrokken gordellijn. Dat wil evenwel niet zeggen dat het merk geen oog had voor andere zaken. De Insignia beschikt -al dan niet optioneel- over veel en vernieuwende veiligheidsfuncties (zoals automatische verstralers of een camera die verkeersborden herkent) en scoorde in de EuroNCAP crashtests de maximale score van vijf sterren. Het model is van meet af aan leverbaar met zeven motoren. Die vier benzinemotoren bieden vermogens van 115 tot 260 pk en drie nieuwe tweeliter turbodieselmotoren leveren 110, 130 en 160 pk. De komende maanden zal het motor¬gamma nog worden uitgebreid met twee nieuwe motoren: een 1.6 turbobenzinemotor met een vermogen van 180 pk en een nieuwe 2.0 CDTI BiTurbo met gesloten verbrandingskringloop en een maximumvermogen van 190 pk. Opel heeft hoge verwachtingen van de Insignia en kreeg met de verkiezing tot Auto van het Jaar alvast een eerste keer bevestiging.

Uiteraard wordt bij GM ook het milieu niet vergeten. De ecoFLEX-versies van de Insignia, Corsa en Astra worden op het salon in de spotlichten gereden. Nieuws is er op dat vlak ook in het Zafira-gamma. Er is immers een nieuwe aardgasversie met turbocompressor (een primeur) van de monovolume. In ons land is aardgas (nog) niet zo populair, maar onder in Duitsland en Italië gaan dergelijke modellen vlot over de toonbank.

Met de verschillende uitvoeringen van de Combo, Vivaro, Movano en CorsaVan zal het vrijwel volledige bedrijfsvoertuigengamma van Opel aanwezig zijn. Belangwekkende nieuwigheden zijn in die tak evenwel niet te melden.

Geef commentaar
comments by Disqus