Autosalon van Brussel 2009 Citroën

Citroën
Bekijk 14 foto's
Door: BV 31-12-2008

Citroën is in ons land de grootste speler op de markt van de lichte bedrijfsvoertuigen. En dat is uiteraard de stand van het merk aan te zien. Het ganse gamma -dat afgelopen jaar overigens nog gevoelig werd uitgebreid- neemt niet minder dan de helft van de 3.300m² grote stand in Paleis 4 in beslag. De Fransen nemen de gelegenheid om de Nemo, nieuwe Berlingo aan het publiek voor te stellen.

De andere helft van de stand gaat op aan het gamma personenwagens. We overlopen de voornaamste nieuwigheden. Citroën gaat prat op z'n grote gamma monovolumes. De nieuwste telg in die reeks is de C3 Picasso, die al op het onderstel van de volgende C3-generatie staat. Citroën wil weer uitpakken met een aantrekkelijke vormgeving en een grote binnenruimte. Het model is 4,08m lang, 1,73m breed en 1,62m hoog. In de configuratie met 5 plaatsen biedt hij onder het bagagescherm een laadcapaciteit tot 500l. De achterbank is over een afstand van 15cm verschuifbaar en natuurlijk hoort een geheel vlakke laadvloer tot de mogelijkheden. Onder de kap zitten twee benzinemotor van de nieuwste generatie, met 95 en 120pk. Dieselen kan met 90 of 110pk.

De Berlingo van de eerste generatie staat nog steeds in het gamma onder naam Berlingo First. Logisch, want van het model zijn wereldwijd al meer dan 1,76 miljoen stuks verkocht. Maar er is ook een nieuwe Berlingo. Die biedt in de bestelwagenuitvoering ruimte aan twee europaletten, maar bestaat ook in een personenwagenuitvoering die maximaal drie zitrijen kent.
De C1 werd voor 2009 opgefrist. Op enkele esthetische aanpassingen na, is de voornaamste nieuwigheid dat z'n kleine 1.0i benzinemotor met 68pk nu nog minder benzine vraagt (4,5l/100km) en bijgevolg minder CO2-emissies uitstoot (106gr/km)?. Eerder dit jaar werden ook de C2 en C4 opgefrist.

Citroën haalt ook de Hypnos naar België. Die concept-car werd in oktober ter gelegenheid van de Mondial in Parijs onthuld. De constructeur wil met de hybride onderstrepen dat ecologie (het is een hybride) en sensatie te combineren vallen.

Geef commentaar
comments by Disqus