Autosalon van Brussel 2009 Peugeot

Peugeot
Bekijk 3 foto's
Door: BV 05-01-2009

Dit voorjaar introduceert Peugeot de 3008, maar het productiemodel krijgen we pas in maart op het Autosalon van Genève te zien. Om het publiek toch al wat op te warmen haalt de invoerder de Prologue naar ons land. Dat is het studiemodel dat debuteerde op het Autosalon van Parijs. De 3008 wordt een vijfzitter. De Prologue wordt aangedreven door een 200pk sterke verbrandingsmotor in een hybride-architectuur. Een elektromotor kan niet alleen bijspringen, maar is ook in staat de Prologue bij lage snelheden geheel autonoom voort te bewegen. De CO2-uitstoot tijdens de gemengde cyclus bedraagt slechts 109gr/km.

Peugeot rijdt ook de 308 CC in het voetlicht. Die volgt op de nieuwe 308, maar was nog niet eerder in ons land op een beurs te zien. Het model neemt een meer gespierde pose aan en neemt het gros van de motoren over van de berline en de break. Bij de benzines is het de nieuwe, in samenwerking met BMW ontwikkelde, 1.6l die het mooie weer maakt. Die bestaat in een atmosferische versie met 120pk en twee geblazen versies; 150 en 175pk rijk. Dieselrijders slepen de zware koets door het verkeer met de 136pk krachtige 2.0 HDi.

Net voor de jaarwisseling kreeg Peugeots kleinste, de 107, nog een opfrisbeurt. De grille wint nog aan belang en wordt voortaan door extra luchtinlaten (of mistlichten bij de topversies) geflankeerd. Noteer ook nieuwe wieldoppen en enkele nieuwe koetswerkkleuren. De binnenzijde krijgt een mild aangepaste middenconsole, de hoedenplank is gewijzigd om de koffer beter toegankelijk te maken en er werd wat meer geluidsisolatie gebruikt. Onder de kap zit een 55pk sterke 1.4l diesel (CO2 uitstoot 109gr/km) of een 1.0i met 68pk die voortaan drie grammetjes CO2 per kilometer zuiniger en uitkomt op 106 gram.

Geef commentaar
comments by Disqus