Autosalon van Brussel 2009 Suzuki

Suzuki
Bekijk 67 foto's
Door: BV 15-01-2009

Ook Suzuki kan uitpakken met een fonkelnieuw milieuvriendelijk model. Na enkele jaren van afwezigheid parkeert het merk immers opnieuw een Alto in het gamma. En die instapper onderging tijdens z'n afwezigheid een metamorfose. De nieuwste generatie krijgt een binnen- en buitenvormgeving die niet alleen helemaal bij de tijd is, maar ook meer dan voorheen afgestemd is op de smaak van de Europese consument. Het nieuwe onderstel maakt gebruik van McPherson veerpoten voor de voortrein en een starre achteras met 3 geleidingspunten.

Onder de kap van de Alto zit een 1.0l benzinemotor met 65pk. Dat lijkt geen berg pk's maar het blok heeft nooit meer dan 900kg te verplaatsen. Z'n verbruiksgemiddelde met handgeschakelde vijfbak bedraagt 4,5l/100km. Een viertrapsautomaat is net als bij de grotere Splash optioneel. De CO2-uitstoot van 103gr/km levert ook dit model een overheidspremie van 15% op. Als bedrijfswagen geldt een fiscale aftrekbaarheid van 90%.

Vanzelfsprekend kan u op de Suzuki-stand ook de andere modellen van het merk ontkennen. De succesvolle Swift, de Grand Vitara 4x4, Splash, SX4 met fiscaal interessante 1.6l dieselmotor en de Jimny die als kleinste echte 4x4 inmiddels 10 jaar carrière maakt.

Geef commentaar
comments by Disqus