Autosalon van Brussel 2009 Chevrolet

Chevrolet
Bekijk 138 foto's
Door: BV 15-01-2009

De Chevrolet Cruze wordt in 2009 dé grote nieuwigheid voor het merk. Die dynamische middenklasser komt op hetzelfde platform als de toekomstige Astra-generatie en moet de Nubira doen vergeten. Maar voor een feestelijke introductie is het nog te vroeg. De Cruze zal pas volgend jaar z'n Belgische salondebuut beleven. Echte nieuwigheden zijn er daarom niet in het Chevrolet-gamma. Toch werkt het merk zich weer in de kijker; door een korting van € 1.550 toe te kennen op de kleine Matiz bijvoorbeeld.

De kleine vijfdeurs met 0.8l benzinemotor wisselt daardoor van eigenaar voor amper € 6.599 en is daarmee de goedkoopste nieuwe auto die op het Salon te vinden is. Voor die prijs wordt het model geleverd met onder meer ABS, een bestuurders- en passagiersairbag, een in delen neerklapbare achterbank, stalen dwarsbalken in de portieren en Isofix-bevestigingen voor een kinderzitje.

De Lacetti, Nubira, Epica en Captiva zijn weliswaar leverbaar met een dieselmotor, toch blijft Chevrolet ook nog zwaar inzetten op LPG. Omwille van het economische voordeel (lees: de lage brandstofprijs), maar ook omdat gas milieuvoordelen oplevert. Dankzij de nieuwe samenwerking met BRC, een Italiaanse leverancier van hoogwaardige LPG-uitrustingen, zijn naast de Lacetti, Nubira Stationwagon en de Epica nu ook de Matiz, de Aveo 3- en 5-deurs en Captiva leverbaar met een gasinjectiesysteem.

Geef commentaar
comments by Disqus