Wegwijs in de Autoverzekering Module rechtsbijstand

Module rechtsbijstand
Vergroot foto
Door: REDACTIE 25-01-2009

De module rechtsbijstand is een aanvulling op de BA-verzekering. Ze is niet verplicht, maar wel aangewezen. Ze bewijst haar nut wanneer men zelf slachtoffer wordt van een ongeval waaraan men geen schuld heeft, maar waarbij de tegenpartij haar verantwoordelijkheid betwist en/of zelfs niet verzekerd blijkt te zijn.

De verzekering Rechtsbijstand kan ook ingeroepen worden bij conflicten met een garagehouder n.a.v. een uitgevoerde herstelling. De premie die men betaalt voor de verzekering Rechtsbijstand dekt de kosten die het gevolg zijn van het verdedigen van uw belangen. Dat zijn voornamelijk de advocaat- en gerechtskosten, maar ook de tussenkomst van een expert.

Net als voor de BA-verzekering is de premie afhankelijk van maatschappij tot maatschappij maandelijkse of jaarlijks te betalen. Naast rechtshulp dekt de polis ook juridisch advies. Dit soort polis sluit altijd een ‘plafond' in, wat wil zeggen dat er een maximum is vastgelegd voor de te vergoeden kosten. Vanzelfsprekend is dit plafond samen met andere polisvoorwaarden onderhandelbaar, maar zal onvermijdelijk ook een invloed hebben op de te betalen premie.

Niet onbelangrijk is het opnemen van een clausule in de polis die betaling van de geleden schade garandeert bij insolventie van derden. Het is immers best mogelijk dat de uitspraak van de rechtbank schadevergoeding toekent, maar de tegenpartij deze niet kan betalen. Wanneer de clausule in de polis staat, is men zeker van uitbetaling van de schadevergoeding.

Het is ook mogelijk om de Rechtsbijstand te verzekeren via een andere polis als de familiale of brandverzekering.

Geef commentaar
comments by Disqus