Wegwijs in de Autoverzekering Extra modules

Extra modules
Vergroot foto
Door: BV 25-01-2009

Het aanbod autoverzekeringen is zowat eindeloos en kan ook grondig verschillen naargelang de maatschappij waarbij men aanklopt. Naast de verplichte BA-verzekering, de aanbevolen Rechtsbijstandsverzekering en de besproken omniumvarianten, zijn er extra verzekeringsmodules beschikbaar die zich toespitsen op de inzittenden van de auto.

De bestuurdersverzekering dekt de lichamelijke schade die de bestuurder oploopt bij een aan ongeval waarbij hij zelf schuldig wordt geacht. Bij een ongeval in fout zijn slechts de passagiers gedekt, maar niet de bestuurder. De dekking heeft o.a. betrekking op de medische kosten, de transportkosten naar het ziekenhuis, eerste prothese, orthopedische apparatuur, e.a. Sommige polissen bestuurdersverzekering voorzien in looncompensatie wanneer men als gevolg van het ongeval tijdelijk werkloos wordt. Bij een dodelijk ongeval kan de polis voorzien in een overlijdensuitkering aan de nabestaanden. Ook blijvende invaliditeit kan deel uitmaken van deze aanvullende verzeke-ringspolis.

Op het thema ‘inzittenden' borduren heel wat polissen verder. Zo is er de ‘Familiale - bestuurder' die de bestuurder verzekert in alle door hem bestuurde voertuigen. Bovendien kunnen met uitbreiding de inzittenden verzekerd worden, al dan niet beperkt tot familieleden of bij hem inwonende personen. Verdere uitbreiding tot alle passagiers is een volgende stap.
Er bestaat zelfs een ‘Familiale verkeer' waarbij men zich samen met zijn gezin kan verzekeren als verkeersdeelnemer, ongeacht of men daarbij als bestuurder of passagier actief is, gebruik maakt van een auto, fiets of men als voetganger onderweg is.

Verder zijn er diverse formules van dienstverlening met bijstand bij een ongeval in het buitenland, thuis brengen van de inzittenden wanneer de auto geïmmobiliseerd wordt, het ter beschikking stellen van een vervangwagen (meestal met beperking in tijd), enz...

Geef commentaar
comments by Disqus