Autosalon van Frankfurt 2009 Kia

Kia
Bekijk 3 foto's
Door: BV 31-08-2009

Venga - zo heet Kia's kakelverse compacte éénvolumer. Het model komt uit in het B-segment, maar zal er het gros van de concurrenten het nakijken geven. Het in Europa ontwikkelde en getekende model is immers 4,07m lang, 1,6m hoog en heeft een wielbasis van 2,61m - een record in het segment.

Het interieur is bedacht met een deelbare en verschuifbare achterbank. Het binnenruim moet plaats bieden aan vijf volwassenen en een gezonde portie bagage. En ook de sfeer aan boord is niet over het hoofd gezien. Een (weliswaar optioneel) panoramisch glazen dak zorgt ervoor dat alles baadt in het licht. Onder de kap komen benzine- en dieselmotoren. Die zijn 1.4 of 1.6l groot, minstens 75pk en hoogstens 115pk rijk, voldoen aan de Euro V-norm en worden allemaal gekoppeld aan een start/stop-systeem dat vooral in de stad het verbruik en de CO2-uitstoot drukt.

Dezelfde brandstofbesparende technologie doet z'n intrede ook op de Kia Cee'd. De facelift daarvan debuteert eveneens in Frankfurt. De restyling omvat nieuwe lichtunits, bumperschilden modernere grille. Het interieur wordt opgeleukt met een nieuw stuurwiel, een aangepaste middenconsole, airco met twee klimaatzones en een volledig rode verlichting van het instrumentarium. Onderhuids werd vooral de ophanging opnieuw bekeken.

Geef commentaar
comments by Disqus