Autosalon van Frankfurt 2009 Rolls-Royce

Rolls-Royce
Bekijk 42 foto's
Door: BV 18-09-2009

De Ghost is een klein broertje voor de Phantom. Nu ja, klein... Met z'n 5,40m lengte is het nog altijd een reus, maar hij is 40cm korter dan de grote Rolls. Niet dat je dat aan het binnenruim zou zien. Volgens de constructeur is het plaatsaanbod nagenoeg identiek.

Nogal wat componenten van de Ghost worden bij de nieuwe BMW 7-Reeks geleend. We hebben het dan over de basisarchitectuur en de 6,6l V12. Alles is weliswaar specifiek op de noden van het Britse luxemerk afgestemd. Met inbegrip van de 570pk en 780Nm sterke twaalfcilinder, de luchtophanging met gestuurde demping en de sturing van de ZF achttrapsautomaat. De Rolls is in de eerste plaats comfortabel. Zonder log te zijn, weliswaar... de sprint gaat in 4,9 tellen en de top is begrensd bij 250km/u.

De Britten gaan er prat op dat dit een échte Rolls is. Grotendeels met de hand gebouwd, in 20 dagen, door 60 gespecialiseerde vaklui. Met hout dat van één en dezelfde boom afkomstig is en leder van koeien die niet weten wat prikkeldraad is. En omdat BMW er zich mee heeft gemoeid, is het technologie-aanbod op niveau. Denk aan een radargestuurde snelheidsregelaar, night vision, een head-up display en diens meer...

Geef commentaar
comments by Disqus