Autosalon van Brussel 2010 Audi

Audi
Bekijk 112 foto's
Door: REDACTIE 07-01-2010

Invoerder D'Ieteren is erin geslaagd om de Europese première van de Audi A8 naar Brussel te halen. Het nieuwste vlaggenschip van het honderdjarige Audi werd weliswaar al in Amerika onthuld, maar laat zich hoe dan ook bij ons bewonderen nog voor het salon van Genève. De A8 is het aan zichzelf verplicht om heel wat vernieuwing te brengen. Zo zijn er de koplampen die volledig op LED-lichttechnologie beroep doen, het nieuwe MMI-systeem met aanraakscherm waarop de bestemming met de vinger kan worden geschreven en de koppeling van de route-informatie aan de verschillende stuursystemen voor de veiligheidsuitrusting en de automaat.

Het nieuwe aluminiumkoetswerk weegt slechts 231 kg en is daarmee 40% lichter dan een vergelijkbare stalen uitvoering, het gevolg van het opnieuw toepassen van de Audi Space Frame technologie. Bij de start is de A8 enkel leverbaar met een 4.2 FSI benzinemotor (372 pk) en een 4.2 TDI, goed voor 350 pk. Daarna volgt een volledig nieuw ontwikkelde 3.0 TDI, die 250 pk ontwikkelt en met een start/stop-systeem is uitgerust. Van deze gloednieuwe 3.0 TDI verschijnt ook nog een 204 pk afgeleide, die slechts 6,0 l/100 km zal verbruik en met 159 g/km ook op het vlak van CO2-uitstoot uitzonderlijk scoort in de luxeklasse.

Naast de A8 zal de R8 Spyder heel wat bijval genieten, terwijl de verhoopte wereldpremière van de in Vorst gebouwde A1 uitblijft. Deze is voorbehouden aan het salon van Genève, maar D'Ieteren Audi Import wist wel een prototype van de Audi A1 Sportback op de kop te tikken als voorsmaakje.

Geef commentaar
comments by Disqus