Autosalon van Brussel 2010 Toyota

Toyota
Bekijk 184 foto's
Door: REDACTIE 09-01-2010

Toyota is de derde grootste werkgever in de Belgische automobielsector en 's werelds grootste investeerder in onderzoek en ontwikkeling. In Brussel toont het drie Belgische premières: het Auris HSD Full Hybrid concept, de derde generatie van de Prius en de nieuwste Land Cruiser.

De Auris HSD Full Hybrid concept is de hybrideversie van Toyota's belangrijkste model in het C-segment - de Golf-klasse - en geeft vorm aan de strategie van het merk om tegen 2020 een hybrideversie van alle modellen uit het gamma te commercialiseren. De hybride Auris zal midden 2010 bij de Belgische concessionarissen verschijnen. De derde generatie Prius is dankzij de nieuwe 1.8VVT-i motor 22% krachtiger geworden, terwijl zijn CO2-uitstoot 14% lager ligt dan bij zijn voorganger. De officiële cijfers zijn nu 89 gr CO2/km en 3,9 l/100 km in gemengde cyclus.

Met de nieuwe Land Cruiser zet Toyota een lange traditie van efficiënte, duurzame en betrouwbare off-roaders verder. Nieuw is de Crawl Control. Als het voertuig vastraakt en de wielen vrij draaien, helpt deze functie om de wagen opnieuw los te rijden. De Crawl Control wordt bediend via een schakelaar op de middenconsole en biedt de keuze tussen vijf snelheidsinstellingen. De functie regelt automatisch de motor en remmen om een constante snelheid aan te houden, zodat ingewikkelde pedaalacties niet langer nodig zijn. De Toyota Land Cruiser gaat prat op de titel van meest verkochte 4x4. Sinds zijn lancering in 1955 overtuigde hij al meer dan vijf miljoen klanten in 176 landen.

Geef commentaar
comments by Disqus