Autosalon van Brussel 2010 Fiat

Fiat
Bekijk 213 foto's
Door: REDACTIE 12-01-2010

Fiat gunt Brussel de wereldpremière van de Doblo, een gezinswagen die het positioneert als ‘family space', al is het maar om van het bestelwagenimago af te raken. De Doblo staat op een nieuw platform en verwelkomt zijn passagiers met meer ruimte dankzij een wielbasis van 2.755 mm - de grootste in zijn segment. Ook de koffer groeit en slikt nu 790 l - tot 3.200 liter met neergeklapte achterbank - terwijl het interieur talloze opbergvakken voorziet. Standaard zijn er neer- en wegklapbare zetels voor een maximaal moduleerbaar interieur. Het is zelfs mogelijk tot zeven plaatsen te creëren. Op comfortvlak kan de koper allerhande items aankruisen als de automatische airconditioning met ventilatiemonden op de achterste plaatsen, een snelheidsregelaar, parkeersensoren, het handenvrije geïntegreerde Blue&Me-systeem tot het navigatiesysteem ‘Blue&Me TomTom'.

Bij de lancering laat de Fiat Doblò keuze uit vier motoren: een benzinevariant met 95 pk en drie Multijet-diesels met 90, 105 en 135 pk. Met de 1.3 Multijet 90 pk onder de kap blijft de CO2-uitstoot tot 129 g/km beperkt. Later volgt nog een diesel met gerobotiseerde Dualogic-transmissie. Standaard koppelt Fiat alle nieuwe motoren aan een star/stop systeem. Naast ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD), is ESP met geïntegreerde vertrekhulp voor hellingen (Hill-holder) standaard aanwezig. De nieuwe Doblo met 1.3 Multijet 90 pk is er vanaf 17.540 euro.

Verder staan de spots op de Fiat-stand gericht op de verleidelijke 500c (cabrioversie van de 500), de Punto EVO en de Sedici.

Geef commentaar
comments by Disqus