Autosalon van Brussel 2010 Skoda

Skoda
Bekijk 55 foto's
Door: BV 14-01-2010

Ondanks een daling van de Belgische markt steeg het marktaandeel van Skoda van 2,46 naar 2,57%, of een vooruitgang met 4,5%. Tijdens de wereldpremière op de IAA in Frankfurt scoorde hij al bijzonder goed bij het publiek, en ook in Paleis 9 van de Brusselse Heizel mag verwacht worden dat de Superb Combi heel wat belangstellenden zal aantrekken. Het is een bijzonder ruime, comfortabele en praktische auto, die het begrip break alle eer aandoet. Hij is 4.838 mm lang, 1.817 mm breed en 1.510 mm hoog, inclusief de standaard geanodiseerde of zwarte dakreling. De laadruimte varieert van minimaal 633 tot maximaal 1.865 liter.

Een praktisch detail in de koffer is de uitschuifbare dubbele vloer, die tot over de laaddrempel kan worden uitgeschoven wanneer de kofferklep geopend is. In het vooronder van de Superb Combi vinden we dezelfde rechtstreeks ingespoten motoren als bij de Superb berline. Er is keuze uit drie benzine- en drie dieselmotoren, waarvan de hoogste vermogens gekoppeld kunnen worden aan permanente vierwielaandrijving. Het verlichtingsconcept van de koffer, dat niet alleen de koffer maar ook de zone rond de achterkant van de wagen verlicht, verdient zeker de aandacht. Tevens is in de linkerflank van de koffer een uitneembare en oplaadbare LED-zaklamp met magneet aangebracht. Te overwegen opties zijn het sleutelvrije toegangs- en start systeem 'KESSY', de elektrisch bediende kofferklep, de automatisch oprolbare kofferafdekking en het tweedelige panoramische open dak.

Onvermijdelijk doet ook Skoda zijn groene duit in het zakje met zijn GreenLine-versies van de Fabia, Octavia en Superb. De Octavia GreenLine verschijnt met een compleet nieuwe 1.6 TDI motor (105 pk), die gemiddeld 4,4 l/ 100 km verbruikt en een gemiddelde CO2-uitstoot van 114 g/km laat optekenen.

Geef commentaar
comments by Disqus