Autosalon van Brussel 2010 Kia

Kia
Bekijk 64 foto's
Door: BV 15-01-2010

Bij het Koreaanse Kia staan alle spots gericht op de gloed-nieuwe Venga. Het is een compacte monovolumewagen die ten strijde trekt in het B-segment en exclusief in Europa wordt gebouwd en gecommercialiseerd. Dankzij een gestroomlijnde vorm blijft de luchtweerstand van de Venga bijzonder laag met nauwelijks 0,31. De Venga is 4.068 mm lang en zijn 2.615 mm lange wielbasis en 1.600 mm hoge daklijn garanderen flink wat interieurruimte. Tot de standaarduitrusting behoort een in twee delen (60/40) neerklappende en 130 mm verschuifbare achterbank. Bij neergeklapte rugleuning ontstaat een vlakke laadvloer. Kia stelt de Venga voor in drie uitrustings-niveaus: LX, EX en TX. Afhankelijk van de uitvoering is optioneel een volledig glazen panoramisch schuif- en kanteldak verkrijgbaar.

Voor de aandrijving laat Kia keuze tussen zeven versies van de 1,4- en 1,6-liter benzine- en dieselmotoren, met vermogens schommelend tussen 75 en 128 pk. Elke motorisatie is leverbaar met het brandstofbesparende ISG (Idle Stop & Go) start-stopsysteem en voldoet aan de Euro 5 emissienormen. De meest milieuvriendelijke Venga is uitgerust met de 1.4 U2-motor en laat een CO2-uitstoot van 117 g/km opmeten. De Kia Venga geniet Kia's unieke garantie van 7 jaar op de aandrijving en 5 jaar op de rest van de wagen, met een maximum van 150.000 km, alsook een anticorrosiewaarborg van 12 jaar.

Naast de nieuwe Venga gaat de aandacht onverminderd uit naar de verschillende uitvoeringen van de Cee'd en de nog steeds erg populaire Sorento. Kia breidt haar unieke garantievoor-waarden nog verder uit en biedt voortaan zeven jaar of 150.000 kilometer op al haar modellen, van de populaire kleine Picanto tot en met de Sorento SUV. Kia Motors België gaat zelfs nog een stap verder door bovenop 7 jaar gratis reisbijstand en de zogenaamde ‘Job Assurance' aan te bieden. Dit laatste is een verzekering die samen met kredietverstrekker Cetelem (BNP Paribas) werd ontwikkeld en van toepassing is op elke Kia die op afbetaling wordt aangekocht. Wanneer de koper jobverlies lijdt, door werkonbekwaamheid, invaliditeit of overlijden wordt getroffen, dekt Kia alle resterende aflossingen voor een looptijd van 12 tot 84 maanden en een bedrag tot maximaal 75.000 €.

Geef commentaar
comments by Disqus