Autosalon van Brussel 2010 Land Rover

Land Rover
Bekijk 46 foto's
Door: BV 17-01-2010

Land Rover heeft voor modeljaar 2010 z'n ganse gamma, met uitzondering van de compacte Freelander, grondig opgefrist. De herwerkte modellen zijn al sinds de herfst bij de dealer te bewonderen maar staan voor het eerst in de Brusselse Heizelpaleizen.

De grondigste opfrisser was er voor de Discovery. Omdat z'n uiterlijk is aangepakt, de ophanging geheel is herwerkt, het interieur compleet nieuw is en er een fonkelnieuwe dieselmotor wordt aangeboden, heeft Land Rover het zelfs over een nieuwe generatie. De vierde al. Op basis van de 2,7l V6 met 190pk, die nog steeds verkrijgbaar is, ontwikkelde het merk een tot drie liter opgewerkte diesel die nu 245pk levert.

De zeer populaire Range Rover Sport onderging een meer bescheiden esthetische opfrisbeurt, profiteert eveneens van een interieuraankleding met opgewaardeerde materialen en wordt leverbaar met de eerder genoemde nieuwe dieseleenheid. De nog exclusiever en duurdere Range Rover tooit zich met nieuwe lichtunits, grille en bumperschilden en pakt onder meer uit met een geheel digitaal dashboard.

De puristen mogen zich vergapen aan een nieuwe, speciale editie van de Defender. Die heet "Fire & Ice" en naast z'n specifieke uitrusting onderscheidt die zich in de eerste plaats door z'n zwart/wit of zwart/oranje spuitschema.

Geef commentaar
comments by Disqus