Autosalon van Brussel 2010 Seat

Seat
Bekijk 274 foto's
Door: BV 19-01-2010

Seat blaast warm en koud, met aan de ene kant de hart-verwarmende Ibiza FR Bocanegra 1.4 TSI 150 pk en Leon Cupra R, die beiden sportiviteit en auto-emotie hoog in het vaandel voeren, en anderzijds de nieuwste Leon ECOMOTIVE, die met zijn 99 g CO2 per kilometer koele nuchterheid toont.

In het vooronder van de Leon Cupra R zit de levenslustige 2.0 TSI-motor, goed voor 265 pk. Hiermee is hij niet alleen de krachtigste vertegenwoordiger van het merk, hij evenaart zelfs de WTCC-kampioen van 2008 en 2009, de SEAT Leon TDI. Sportiviteit is overal voelbaar - aan het koetswerk en in het interieur - waar een reeks exclusieve details de liefhebber ongeremd weten te boeien. De Leon Cupra R is het sportiefste en krachtigste model uit de Seat-geschiedenis.

Maar Seat toont zich niet alleen sportief, het toont ook milieubewustzijn met de uitbreiding van het ECOMOTIVE-gamma op de Leon, Altea en Altea XL. Zij worden aangedreven door de 1.6 TDI-motor van 105 pk met rechtstreekse common-railinspuiting en zijn uitgerust met een partikelfilter. Ze beschikken eveneens over een stop-startsysteem en een energierecuperatiesysteem. De groene vertegenwoordigers van de Altea en Altea XL, vervoegen de Ibiza, Leon en Alhambra ECOMOTIVE. Zowel de Ibiza ECOMOTIVE als de Leon ECOMOTIVE halen 99 g/km. In België genieten particulieren bij aankoop van een nieuwe Leon ECOMOTIVE een ecopremie van 15% en 210 euro bijkomende korting voor de standaard dieselpartikelfil-ter. Hierdoor kost de Leon ECOMOTIVE 99 g in Reference-uitvoering nog slechts 16.999,- euro.

Geef commentaar
comments by Disqus