Autosalon van Brussel 2010 Suzuki

Suzuki
Bekijk 72 foto's
Door: BV 21-01-2010

Suzuki toont zich eens te meer de kampioen van de speciale reeksen. De Swift Code II is gebaseerd op de 5-deurs Swift, 1.3-motor, GL Airco-afwerking en uitsluitend in het wit of zwart te verkrijgen. Bij de Swift MyMusic, eveneens gebaseerd op de Swift 1.3 benzine GL Airco, vormen een iPod Nano en een Philips iPod-dockingstation de troeven.

De SX4 krijgt een aantal updates aan de binnen- en buitenkant, maar ook krachtiger en minder vervuilende motoren. Er is een Speciale Serie Pionier met 1.6 benzineversie of 1.6 DDiS in Outdoor-afwerking, waarbij een Pioneer navigatiesysteem in dubbel DIN-formaat de meerwaarde bezorgt.

Tot slot van de lange rij Speciale Series is er de Grand Vitara 3-deurs Elite, gericht op luxe, met zilverkleurige dakrails, exclusieve aluminium 17-duims velgen, donker getinte ruiten achteraan, metaallak, zetelverwarming vooraan, lederen interieur, stuur en deurbekleding in leder met rode stiksels, audiobediening aan het stuur, zilverkleurige handgrepen en zelfs een Keyless Start-systeem.

Speciale aandacht gaat ook naar de ‘Wisebox', beschikbaar op de Swift, maar ook inbouwbaar in andere modellen uit het Suzuki-gamma. Het is het belangrijkste middel om jonge chauffeurs te responsabiliseren in het verkeer. De Wisebox registreert het jaarlijkse aantal afgelegde kilometers, de verdeling daarvan (stad/snelweg) en op welk tijdstip de wagen gebruikt wordt. Die gegevens worden doorgestuurd naar een computersysteem dat de chauffeur 24 u/dag online kan raadplegen, zodat hij zijn quotum van 750 km per jaar tussen 1 en 6 uur ‘s ochtends kan beheren (een enige, maar strikte voorwaarde voor de jonge chauffeur).

Omdat de aankoop van een Swift Wisebox op zich al een engagement van de jonge chauffeur inhoudt, kan hij een full omniumverzekering afsluiten bij Suzuki Insurance, in zijn eigen naam. Elk schadevrij jaar geeft vervolgens recht op een flinke korting op de verzekeringspremie. Na vijf jaar schadevrij rijden vervalt de franchise. Bij een totaal verlies in de eerste twee jaar krijgt de chauffeur een nieuwe Suzuki ter waarde van de wagen die hij had gekocht, voor zover aan de opgelegde voorwaarden werd voldaan. De Wisebox is tevens uitgerust met GPS, wat betekent dat hij na een diefstal opspoorbaar is.

De Swift Wisebox is ook een echte Speciale Serie, gebaseerd op de Swift 1.3 benzine GL Airco (alleen in 3-deursuitvoering) en verrijkt met lichtmetalen velgen, mistlampen vooraan, donkere ruiten achteraan, een eigen logo en metaallak - samen goed voor 1.200 euro gratis uitrusting, Wisebox inbegrepen.

Geef commentaar
comments by Disqus