Legendarische Autofilms Two For The Road (1967)

Two For The Road (1967)
Bekijk 6 foto's
Door: BV 31-07-2010

Mark en Joanna Wallace (gespeeld door respectievelijk Albert Finney en Audrey Hepburn) maken tijdens een rit door het Franse platteland de balans op van 10 jaar huwelijk. Een huwelijk dat eigenlijk in duigen ligt.

This is completely against my principles. Good, I hate to think that it happened all the time
Van de eerste ontmoeting, de verleiding, het huwelijk, de oplopende spanningen en de buitenechtelijke affaires onthullen flashbacks op een intelligente manier de oorzaken voor de verhouding tussen beide hoofdpersonages. Bij elk stadium uit hun relatie hoort bovendien een verschillende auto. Anders vond u de film niet in dit dossier terug. Het was ook één van de eerste films waarin de acteurs zichzelf regisseerden. De in de auto gemonteerde camera's werden door beide filmsterren zelf bediend. Dat was revolutionair in die tijd.

De film toont Audrey Hepburn in een MG TD, een Triumph Herald 1200 Convertible en een Mercedes 230 SL. Alleen al daarvoor zou je de film in huis halen. De Mercedes was eigenlijk het persoonlijke vervoermiddel van regisseur Stanley Donen en overleeft nog steeds.

We kunnen ook nog aanhalen dat Audrey Hepburn in bepaald flatterende kledij over het scherm paradeert. En dat een Ford County Squire, verschillende Citroën DS19's, Alfa Romeo's Jiulietta Sprint, een Renault Floride Cabriolet, een VW Microbus Type 2 én een heel vroege Citroën 2CV te zien zijn. Daarnaast komt Audrey Hepburn in allerlei bevallige outfits in beeld, is het Franse landschap prachtig en zijn de auto's in de achtergrond al net zo fascinerend als die op de voorgrond. O ja, en hadden we al gezegd dat Audrey Hepburn in een hoop verschillende pakjes te zien is?

Geef commentaar
comments by Disqus