Legendarische Autofilms Mad Max (1979)

Bekijk 15 foto's
Door: BV 07-08-2011

Mad Max heeft alles om een buitenbeentje te zijn. Het is een science-fictionfilm over een post-apocalyptische wereld, met vierwielers in de hoofdrol én hij is ook nog eens van Australische bodem. In 1979 sloeg de film in als een bom, niet in het minst door de nog erg jonge en fitte Mel Gibson die er de hoofdrol in vertolkt. Voor hem meteen het begin van een succesvolle carrière.

That scag and his floozie, they're gonna die!

Ergens in de toekomst, want daar speelt het verhaal zich af, heeft de overheid de grip op de wereld verloren. Er is nog wel een politiemacht, maar die heeft het almaar moeilijker om de wet te laten gelden en motorbendes krijgen almaar meer macht in handen. Max Rockatansky (Mel) is één van de leden van de Main Force Patrol die in hun V8 Interceptors - wat in essentie aftands ogende Australische Fords zijn - de strijd aangaan met een bende die door een knettergekke "Toecutter" geleid wordt. Het spreekt voor zich dat daar heel wat achtervolgingen, schietpartijen en explosies bij komen kijken.

Wanneer het conflict zo erg uit de hand loopt dat Max' vrouw Jessie en hun zoon door Toecutter en zijn bende vermoord worden, steelt hij een zwarte achtervolgingswagen van het MFP om één voor één af te rekenen met de leden van de bende. Spektakel verzekerd!

Geef commentaar
comments by Disqus