Legendarische Autofilms Blues Brothers (1980)

Bekijk 21 foto's
Door: BV 19-08-2010

Jaja, Blues Brothers is een film die niet zou misstaan in een gelijkaardig overzicht van een muziekmagazine. Het is inderdaad een hele halve musical. Maar wel eentje waarin de opnieuw samengestelde band van de gebroeders Blues - na een klein intermezzo in een petintentaire inrichting - het om de haverklap aan de stok krijgt met de arm der wet. En die moeten natuurlijk afgeschud worden.

We had a band powerful enough to turn goat piss into gasoline

Blues Brothers is in de eerste plaats aangenaam entertainment. En muziekliefhebbers van Blues en Soul uit het begin van jaren tachtig kunnen er ook hun hart mee ophalen. De hoofdrolspelers John Belushi (Jake Blues) en Dan Akroyd (Elwood Blues) wordt niet voor niets bijgestaan door grootheden als Aretha Franklin, Ray Charles, James Brown of Tom Malone. En de prent verdient een eervolle vermelding voor het creatief stapelen van politiewagens.

Er is een verhaallijn die er gelukkig niet al te veel toe doet. Als Jake Blues uit de gevangenis komt, zoeken hij en z'n broer Elwood het weeshuis op waar ze opgroeiden. Dat blijkt verkocht te zullen worden tenzij er "ergens" $ 5.000 wordt gevonden. De gebroeders Blues willen dat wel even voorschieten uit hun spaarpotje met opbrengsten van duistere zaakjes, maar de hoofdzuster wil alleen door eerlijk verdiend geld van een reis naar een verre missiepost gered worden.

Geef commentaar
comments by Disqus