Legendarische Autofilms The Love Bug (1968)

The Love Bug (1968)
Bekijk 7 foto's
Door: BV 20-07-2010

Herbie op z'n best. Met een leuke verhaallijn. En zelfs als je geen 12 meer bent. Met knappe decors, overtuigende acteurs, leuke muziek en grappig stuntwerk. En zowat elke supersportwagen uit het tijdperk passeert de revue.

Without a real car, I'm only half a man

Het verhaal gaat over een racekampioen (Jim Douglas) die met een witte Kever met nummer 53 alle concurrentie naar huis rijdt. En slechte verliezer Thorndike die er alles voor over heeft om de arrogante VW in het stof te doen bijten. Het draait uit op een duel. De uitkomst van een meerdaagse wegrace bepaalt niet alleen wie de eigenaar van Herbie wordt, maar ook wie aan het hoofd komt van Thorndike's automobiel-imperium.

De echte Herbie is een Kever uit 1963, maar er werden nogal wat dubbelgangers gebruikt, waaronder tenminste één met een Porsche 356-motor. In de achtergrond passeren de Jaguar E-Type's, Cobra's allerhande, Ferrari's en zelfs de Bizzarrini die elders in dit nummer uitgebreid wordt besproken de revue. De gele ‘Thorndike Special' die in de finale door de schurk wordt bestuurd is eigenlijk een Apollo. Dat is een Amerikaanse sportwagen met een aluminium koetswerk waar er niet meer dan 50 van zijn gemaakt.

Geef commentaar
comments by Disqus