Legendarische Autofilms The Thomas Crown Affair (1968)

Bekijk 9 foto's
Door: BV 28-07-2010

In 1999 werden Pierce Brosnan en Rene Russo opgetrommeld voor een moderne interpretatie van de Thomas Crown Affair, maar u weet inmiddels dat we het niet zo begrepen hebben op ‘remakes'. Exit Pierce en René. Geef ons maar Steve McQueen en Faye Dunaway uit het origineel. Die film is immers zo zoet dat nauwelijks opvalt dat je het verhaal in een enkele paragraaf kan samenvatten. Kort: Steve (Thomas Crown - een bankdirecteur) heeft iets op z'n kerfstok en Faye (Vicky Anderson - die werkt voor een verzekeringsmaatschappij) trekt op onderzoek uit.

Do you play? Try me

Dat ‘iets' dat Crown heeft uitgespookt is een gigantische bankroof. Op z'n eigen bank. Uiteraard heeft de magnaat niet zelf z'n handen vuilgemaakt. Hij heeft vier mannen bij daglicht een briljante roof laten uitvoeren. De buit wordt simpelweg in een vuilbak gedumpt. Crowns Rolls-Royce stopt achteraf uiteraard om die leeg te maken. Anderson wordt op de zaak gezet. De onderzoekster heeft rap in de gaten dat de roof het werk is van iemand die de werking van de bank zeer goed kent en verdenkt Crown. Die geeft echter geen krimp. Sluw als Anderson is, benadert ze Crown ook in z'n vrije tijd. Er groeit wat. Namelijk de druk op het hoofdpersonage. En zal hij weerstaan?

De Thomas Crown Affair moet je gezien hebben voor de Ferrari 275 GTS/4 Nart Spider. Een briljante en onschatbare automobiel die destijds door de Amerikaanse Ferrari-invoerder werd besteld. Hij was er immers van overtuigd dat de 275 in een dakloze versie moest bestaan. De heren van Ferrari in het Italiaanse Modena deelden die mening niet helemaal. Hou ook je ogen open voor een op maat gebouwde tweedeurs Rolls Silver Shadow en een hele hoop strandbuggy's.

Geef commentaar
comments by Disqus