Legendarische Autofilms Dirty Mary Crazy Larry (1974)

Bekijk 14 foto's
Door: BV 05-08-2010

Dirty Mary Crazy Larry is een complete culthit uit de jaren zeventig. Een film die net als Vanishing Point of Gone in 60 seconds "out there" is. Het verhaal is zo flinterdun dat we er niet eens onze tekst aan willen verspillen. En eigenlijk zijn de acteerprestaties zo slecht dat je de popcorn best inruilt voor een berg maagtabletten.

I want 'em stopped, I don't give a good god damn if you gotta crash right into him!

Maar als de slechterikken eigenlijk de good guys zijn (nogal wat filmmakers uit het tijdperk leden aan het Stockholm-syndroom) dan is de strijd tegen de arm der wet uiteraard legendarisch. Doet dat weer aan Vanishing Point denken? Wel... ja, en er zijn wel meer overeenkomsten. Een soundtrack die je alleen kan appreciëren als je aan de geestesverruimende middelen hebt gezeten bijvoorbeeld.

Maar we dwalen af. De echte ster van de show is niet Peter Fonda als Larry of Susan George als Mary Coombs, maar een gifgroene Dodge Charger uit 1969 die in de eindfase samen met de hoofdrolspelers opgaat in een vuurbol. Zijn daarvoor reeds de revue gepasseerd: een Chevy Impala, Buick Skylark, Capri Mk1, Dodge Polara en een Ford Falcon Futura. Je moet wel goed kijken om ze uit elkaar te houden, want Amerikaanse gezinswagens van begin jaren zeventig lijken allemaal als twee druppels water op elkaar.

Geef commentaar
comments by Disqus