Legendarische Autofilms Taxi (1998)

Bekijk 11 foto's
Door: BV 24-08-2010

Tijd voor een Franse noot. TAXI is één van de succesvolste Franse films van de jongste decennia. Na dit origineel uit 1998 volgenden nog drie vervolgfilms. Die zijn goed. Dit origineel daarentegen, is briljant! Gespekt met typisch Franse situatiehumor, strategisch goed gekozen overdrijvingen en drukdoenerij à la Funès.

C'est des Mercedes? Oh la la... ils font des voitures aussi?

De held van dienst is Daniel Morales (door Samy Naceri). Eigenlijk een pizzakoerier die z'n ding deed op een scooter. Hij realiseert z'n grote droom en wordt taxichauffeur. Met een niet zo alledaagse Peugeot 406. Een rijbewijs heeft hij niet, maar talent des te meer. En flikken pesten is z'n favoriete tijdverdrijf.

Marseille wordt geteisterd door een reeks overvallen. Die worden gepleegd met opgefokte rode Mercedessen die daarna in rook schijnen op te gaan. Het team van Emilien Coutant-Kerbalec (Frédéric Diefenthal), een jonge rechercheur die - om het evenwicht in de film te bewaren - voor geen meter met een auto overweg kan, tast in het duister. Tot beide hoofdpersonages elkaar bij toeval tegen het lijf lopen. De jacht is open...

Geef commentaar
comments by Disqus