Legendarische Autofilms No Man's Land (1987)

Bekijk 14 foto's
Door: AUTO55 05-02-2015

In 2001 had je The Fast and the Furious (zie elders in dit dossier), tien jaar eerder had je Point Break (surfen in plaats van auto's) en nog eens vier jaar daarvoor had je No Man's Land. In die misdaadprent, waarvan beweerd wordt dat de makers van Snel en Furieus de mosterd hebben gehaald, speelt D.B. Sweeney, die tegenwoordig in de sitcom Two and a Half Men aan de slag is, de rol van undercoveragent. En net als in de twee andere films is het personage van agent-in-burger verwikkeld in een spel van vriendschap, liefde en uiteraard diefstal. De grote lijnen zijn dezelfde.

Hello? No, Rick is not here. Who am I? The guy stealing Rick's car...

Benjy de autodief

Sweeney geeft leven aan een 22-jarige flik, Benjamin "Benjy" Taylor, die zich vanwege zijn onbekendheid op straat en algemene kennis over de Duitse automobiel te werk moet stellen in een Porsche-garage. Het doel? Achterhalen wie er achter een reeks diefstallen zit. 

Zonder het plot uit de doeken te doen (hadden we dat al niet gedaan?), kunnen we meegeven dat de door Charlie Sheen vertolkte miljonair/levensgenieter Ted Varrick door het korps als verdachte nummer één wordt aangeduid. Dat is de man waarmee Taylor bevriend geraakt en van wie zuslief Ann (Lara Harris) de love interest speelt. En Taylor gaat ook mee Porsches stelen. Al loopt dat aanvankelijk niet van een leien dakje. En er worden cadeaus uitgedeeld (een rode 911), in een lange scène auto's afgeschud (vandaar het geschenk) en mensen vermoord. Wat er op het einde gebeurt, weet je als je de twee eerder aangehaalde actieprenten al hebt bekeken. Sorry daarvoor.

Weetjes

Brad Pitt maakte zijn 'acteerdebuut' in No Man's Land. Daarmee bedoelen we dat hij maar even in beeld komt en dat zijn naam niet eens in de eindaftiteling verschijnt. En Sheen had tijdens de opnames vier weken last van gehoorverlies nadat een explosief - voor special effects - op het verkeerde moment ontplofte. Tenslotte halen we nog aan dat Randy Quand, de alcoholverslaafde vader van Mexicaanse kinderen uit Independence Day en bekend uit onder meer Kingpin en Brokeback Mountain, de rol van de politieluitenant speelt die Taylor aanwerft als undercoveragent. Voor liefhebbers van Porsche is deze prent trouwens pure porno.

Geef commentaar
comments by Disqus