Autosalon van Brussel 2011 Mazda

Mazda
Vergroot foto
Door: BV 07-01-2011

In Paleis 8 presenteert Mazda vier nieuwigheden voor het eerst aan het Belgische publiek.

Het model rijdt er de gefacelift versie van de Mazda 2 voor. Op enkele kleine stijlaanpassingen, pakt die vooral uit met een opgewaardeerde techniek. De ophanging en stuurinrichting werden verfijnd en het motorenpalet werd tegen het licht gehouden. Dat laatste betekent het einde voor de dieselversie, maar Mazda België denkt dat te kunnen compenseren door een aantrekkelijker benzine-alternatief aan te bieden.

De nieuwe Mazda 5 gebruikt dezelfde structuur als de vorige editie, maar het koetswerk is compleet nieuw. Het vermogen om tot 7 inzittenden te vervoeren in een koets met aan weerszijden een schuifdeur is evenwel gebleven. Onder de kap is vooral de nieuwe 1.6l dieselmotor met 115pk een aanwinst. Die is een stuk zuiniger dan z'n voorganger. Hetzelfde blok is voortaan ook te vinden in de Mazda 3. Dat is meteen nieuwigheid nummer 3.

De CX-7 kent sinds de introductie van een dieselmotor uiteraard meer succes, en Mazda doet nu nog een extra inspanning. Het biedt voortaan van dezelfde 2.2l grote dieselmotor een variant aan met 163pk. Die is fiscaal een pak interessanter.

Geef commentaar
comments by Disqus