Autosalon van Genève 2004 Mitsubishi

Mitsubishi
Bekijk 2 foto's
Door: BV 25-02-2004
De nieuwe Colt die Mitsubishi op haar stand in Genève voorstelt is het eerste resultaat van de alliantie tussen Mitsubishi en Daimler-Chrysler en de belangrijkste auto voor de constructeur in jaren. Het Japanse merk had de laatste jaren immers te kampen met sterk terugvallende verkoopscijfers. Voor Europa is de nieuwe Colt het wapen bij uitstek in de strijd voor de herovering van een groter marktaandeel.

De 3,87m lange Colt is als twee jaar te koop in Japan, maar de Europese versie werd gevoelig aan de smaak van het oude continent aangepast. Het motorenpallet werd herzien, er zijn andere versnellingsbakken, het chassis (dat overigens wordt gedeeld met de smart forfour) werd opnieuw afgesteld, de hele snuit is anders en er is een nieuw dashboard en interieur. Voor dat laatste belooft Mitsubishi veel ruimte en een grote flexibiliteit. Het motorenaanbod zal bestaan uit een 1.1, 1.3 en 1.5 benzinemotor en een nieuw ontwikkelde direct ingespoten 1.5l common-rail dieselmotor. In mei wordt de Colt al in verschillende Europese landen gelanceerd.

De driedeursversie is nog niet officieel voorgesteld, maar met de CZ3 concept car laat Mitsubishi in Genève zien hoe die er ongeveer uit gaat zien. De productieversie zal immers nauwelijks afwijken van het tentoongestelde model.

Geef commentaar
comments by Disqus