Autosalon van Parijs 2004 Algemeen

Algemeen
Bekijk 2 foto's
Door: BV 12-09-2004
De Mondial de l’Automobile 2004 is dit jaar voor het grote publiek geopend van 25 september tot 10 oktober. In 2000 ontving het salon al 1.4 miljoen bezoekers in de Paris Expo op de Porte de Versailles. Dit jaar rekent de organisatie ten opzichte van die editie 2 jaar geleden al op een verhoging van 20%. Bij de journalisten is dat streefdoel alvast gehaald; niet minder dan 10.600 al dan niet gespecialiseerde reporters uit 91 verschillende landen werden geaccrediteerd.

Het Autosalon van Parijs bulkt traditioneel van de premières en prototypes. Tijdens de vorige editie waren er meer dan 50 wereldpremières te bewonderen en voor deze editie wordt zelfs gemikt op 60 stuks. In hun thuisland proberen de Franse merken met grote nieuwigheden of opvallende prototypes in de schijnwerpers te lopen, zo presenteert Renault er bijvoorbeeld de Modus en de Fluence en gaat Peugeot’s rechtstreekse concurrent -de 1007- er ook in première. Maar ook de andere merken laten zich niet onbetuigd. Dan denken we onder meer aan Opel Astra GTC, de Ford Focus, VW Golf GTI, Audi A4, Ferrari F430, Honda FR-V...

Tussen Brussel en Parijs liggen net geen 300km autostrades, dus wie het salon met de auto wil bezoeken moet, exclusief de files, rekenen op een uur of 3 reistijd. Als je het vliegtuig neemt is de vlieghaven van Orly de beste bestemming, want merkbaar dichter bij de Expo dan Charles de Gaulle. Sporen kan natuurlijk ook want Brussel (of Antwerpen) - Parijs is met de Thalys een gedroomde verbinding.

De 8 tentoonstellingspaleizen openen hun deuren in de voormiddag om 10u om pas s'avonds om 22u de deuren weer te sluiten, met uitzondering van de paleizen 2/1 en 5 die om 20hr sluiten. Er is geen onderscheid tussen werkdagen en weekends. De dagtickets zijn verkrijgbaar voor € 10. Kinderen jonger dan 7 mogen nog steeds gratis binnen. Een groepstarief aan € 8 per ticket is beschikbaar voor groepen vanaf 15 personen. Tijdens de vorige editie was er nog een speciaal avondticket, maar dat lijkt te zijn geschrapt. De metrostations bieden combotickets aan die zowel de ondergrondse verplaatsing naar de Porte de Versailles als de toegang tot de beurs dekken.

Geef commentaar
comments by Disqus