Autosalon van Parijs 2004 Mercedes

Mercedes
Bekijk 2 foto's
Door: BV 19-09-2004
Bij de constructeur uit Stuttgart debuteert de nieuwe A-Klasse, maar dit model -voor het eerst ook verkrijgbaar in een meer dynamische driedeursuitvoering- staat intussen al bij de dealer te pronken. Om extra publiek naar de stand te trekken toont Mercedes nog twee concepts: de Vision R en Vision B. De eerste is een luxueus ingerichte 4+2 die gebaseerd is op de Vision GST. Dat model wordt met zekerheid op de Amerikaanse markt gecommercialiseerd (oorspronkelijk voorzien voor eind 2004, maar dat lijkt niet meer haalbaar). Het exemplaar in Parijs is voorzien van een korte wielbasis en zou beter geschikt zijn voor de Europese markt. De Vision B is bijna net zo veelzijdig als de grote concept, maar is duidelijk gebaseerd op de nieuwe A-Klasse.

Beide modellen zijn uitgerust met een CDI-dieselmotor. Bij de Vision R gaat het om een nieuw ontwikkelde V6 met 218pk en 510Nm (standaard gekoppeld aan de 7G-Tronic zeventrapsautomaat), terwijl de Vision B een compacte viercilindermotor met 140pk en 300Nm onder de kap heeft.

In Parijs debuteert ook een speciale, op 100 stuks gelimiteerde uitgave van de CLK. Die werd door ontwerper Giorgio Armani aangekleed. De CLK 500 Cabriolet (voorzien van een 306pk sterke V8) krijgt een koetswerk in zandkleur met een matte afwerking. Het meeste werk gebeurde echter binnenin. De inlegstukken met een diepe, matte metaalkleur en quasi onbehandeld hout voor de inlegpanelen zijn specifiek. Voor de zetelbekleding koos de grootmeester een combinatie van glad donkerbruin zadelleer en een licht sportief textiel.

Geef commentaar
comments by Disqus