Autosalon van Genève 2005 Opel

Opel
Bekijk 2 foto's
Door: BV 21-02-2005
De Opel-stand in Genève vormt het toneel voor de voorstelling van de tweede generatie van de succesvolle Zafira. Opel omschrijft de tweede generatie als dynamischer en ruimer, maar belooft ook materialen van een hogere kwaliteit en een verbeterde ergonomie. Het Flex7-systeem, waardoor de Zafira beschikt over zeven flexibel te benutten zitplaatsen of een geheel vlakke laadvloer, werd verder verfijnd. Dankzij een toegenomen wielbasis (2,70m) en een grote totale lengte (de Zafira is nu 4,46m lang, 1,77m breed en 1,64m hoog) is zowel het interieur als de kofferruimte wat groter. Een speciaal panoramisch dak zorgt ervoor dat het interieur baadt in het licht, als de optie tenminste gekozen wordt. Het lijnenspel is wat minder agressief dan dat van de Astra, maar alle cruciale elementen van de nieuwe Opel-stijl zijn aanwezig.

Het motoraanbod omvat vier benzinemotoren met een vermogen van 102 tot 200pk en drie diesels. Die leveren tussen 100 en 150pk. De productie start eind april in de fabriek te Bochum. In augustus moet het model bij de dealer staan.

Het merk met de bliksemschicht presenteert eveneens de meest dynamische Astra tot op heden. De nieuwe OPC (Opel Performance Center) heeft een 240pk en 320Nm sterke viercilinder tweeliter turbomotor onder de kap. Dat wordt via een handgeschakelde zesbak naar de aangedreven voorwielen getransfereerd. 100km/u moet in minder dan 7 seconden op de teller staan. De topsnelheid bedraagt meer dan 240km/u. Om het motorvermogen nog enigszins efficiënt via de voorwielen op het asfalt over te dragen, is de sportiefste Astra standaard voorzien van een IDSplus-chassis (Interactive Driving System) met elektronische dempersturing (CDC) en geïntegreerde rijhulpsystemen. Met het oog op de sportieve roeping van de OPC werd de afstelling nog een stuk strakker gemaakt.

De sportiefste Astra beschikt niet alleen over standaard 18-duims lichtmetaal (19-duimsvelgen zijn optioneel), het hele exterieur krijgt een agressief ogende opfrisbeurt. Binnenin werd her en der met sportieve accenten gestrooid. Het belangrijkst zijn wellicht de kuipjes van fabrikant Recaro. Die houden je tijdens het betere bochtenwerk stevig op je plaats.

Geef commentaar
comments by Disqus