Autosalon van Genève 2005 Volkswagen

Volkswagen
Bekijk 2 foto's
Door: BV 21-02-2005
De eerste officiële kennismaking met de nieuwe Passat is de hoofdattractie op de VW-stand aan het meer van Lausanne. Het merk heeft de Passat ook deze editie laten groeien, tot een lengte van 4,77m (+ 6,2cm), een breedte van 1,82m (+ 7,4cm) en een hoogte van 1,47m (+ 1cm). De kofferinhoud groeit 90l naar 565l. Bij de motoren komen er zeven keuzemogelijkheden. Zes daarvan hebben directe injectie en zijn nieuw in het Passat-aanbod.

De Passat krijgt standaard een elektronische parkeerrem. VW vernieuwt ook het sleutelmechanisme. Dat werkt voortaan zonder conventioneel metalen sleuteldeel. De sleutel zal gewoon in de stuurkolom geschoven worden. Afkomstig van grote broer Phaeton is de radargestuurde snelheidsregelaar en het ventilatiesysteem dat over een volledig tochtvrije werkingsmodus beschikt. De marktintroductie volgt vrijwel meteen na de onthulling.

De Volkswagen Bora werd eerst in de VS voorgesteld, waar het model als Jetta over de toonbank gaat. De Jetta staat in voor bijna 40% van het verkoopsvolume van Volkswagen in de VS. In Genève wordt de Europese variant aan het publiek getoond. Deze zomer zal het model in de toonzaal te vinden zijn. De wereldwijde productie van de Jetta/Bora werd toegewezen aan de Volkswagen-fabriek in het Mexicaanse Puebla.

Geef commentaar
comments by Disqus