Motorshow Essen 2005 Inleiding

Inleiding
Vergroot foto
Door: BV 27-11-2005
De jaarlijks terugkerende Motor-Show in het Duitse Essen, is een must voor wie goed gek is van alles wat van ver of nabij met auto’s te maken heeft! Verdeeld over 105.000m² en 18 hallen, tonen 570 exposanten hun aanbod voor autotuning. Tuning krijgt voor iedereen een andere inhoud, maar is er voor iedereen. Technische hoogstandjes of een optisch ‘aha-effect’, de grote middelen of één klein detail dat je wagen ‘jouw’ wagen maakt, op de Essen Motor Show komt iedereen aan zijn trekken.

Sinds de start van het salon in 1968, steeg het aantal bezoekers jaarlijks. In 2004 sloot het evenement af met 416.500 autofreaks. Voor de 38e editie die van 25 november tot 4 december plaatsheeft, rekent men op een nieuw record.

Bijna de helft van de bezoekers (47,8%) krijgt tijdens hun rondgang danig de kriebels, dat ze niet kunnen weerstaan aan de talrijke verkoopstands. Ongeveer 40% van de particulieren ziet het beursbezoek als een voorbereiding op een aankoop in de nabije toekomst. Bijna 1 op 4 bezoekers wil binnen het jaar een nieuwe wagen aanschaffen. Dit dossier geeft een overzicht van de meest opgemerkte nieuwigheden.

Geef commentaar
comments by Disqus