Motorshow Essen 2005 Porsche gezien door een TechArt-bril

Porsche gezien door een TechArt-bril
Vergroot foto
Door: BV 27-11-2005
Terwijl heel wat kopers van een Cayman ongeduldig op de levering van hun speeltje zitten te wachten, tracht TechArt hen al te verleiden met een set aërodynamische carrosseriedelen die erop gericht is de vooras beter aan grond te houden bij hoge snelheden. De zijschorten zijn ontwikkeld met het oog op het verminderen van de turbulenties in de luchtstroming tussen voorste en achterste wielkasten.

Om het uitzicht van de Porsche Cayman nog verder aan te passen, brengt TechArt verschillende velg/bandencombinaties in de handel. De velgmaten gaan van 17 tot 20 duim en zijn allen TüV-gekeurd; als banden worden ContiSportContact 2 gemonteerd. De maximaal mogelijke bandenmaat is 235/30 ZR op 8.5Jx20 velgen vooraan en 305/25 ZR 20 op 11Jx20 velgen achteraan. In combinatie met de TechArt velg/bandencombinaties wordt een verlaging met 25 tot 30 mm voorgesteld. De hiervoor benodigde sportveren doen geen afbreuk aan de correcte werking van het originele PASM Porsche Active Suspension Management).

Het interieur kan onder handen genomen worden in de eigen zadelmakerij, waar keuze geboden wordt uit verschillende dessins en kleuren. Andere interieuraanpassingen betreffen het stuurwiel (3 of 4 spaken), alsook pedalen, voetsteun en schakelpookknop uit aluminium. Momenteel wordt nog gewerkt aan meer vermogen, maar in afwachting is al wel een specifieke uitlaat in roestvrij staal beschikbaar.

TechArt geeft de modelreeks 997 - de actuele 911 Carrera 4 en Carrera 4 S, als Coupé en als Cabriolet - meer vermogen dankzij een specifieke luchtfilter en nieuw geprogrammeerde motorelektronica. De vermogentoename met 15 pk is erg bescheiden. Toch claimt TechArt acceleratietijden die met 0,5 s zouden verbeteren en een 5 km/u hogere topsnelheid.

Geef commentaar
comments by Disqus