Motorshow Essen 2005 LSD vleugeldeuren

LSD vleugeldeuren
Vergroot foto
Door: BV 27-11-2005
Vleugels voor iedereen. Zo lijkt het tenminste na een rondgang op de Essen Motor Show. De vleugeldeuren die op zoveel wagens opduiken zijn het werk van ‘LSD-Doors’ - een dochterbedrijf van KW, bekend voor zijn sportveren - en bieden optisch ongetwijfeld een absolute blikvanger.

Wat ‘spielerei’ lijkt, blijkt in werkelijkheid een hightech scharnier, dat in een 20-tal minuten en met een minimum aan gereedschap, uitgewisseld wordt met het standaard portierscharnier. Er zijn geen aanpassingen nodig aan de portieren, die bovendien na de montage nog altijd ‘gewoon’ kunnen openen. Dat heeft zo zijn voordeel bij smalle parkeerplaatsenij De openingshoek van de ‘vleugels’ is instelbaar in functie tot vorm en gewicht van het portier, en het gewenste showeffect! De driedimensionale afstelmogelijkheden van het scharnier zorgen voor een perfect passen van het portier, ongeacht de gekozen openingsvorm (vleugel of klassiek).

Bij het openen wordt het portier eerst buiten de carrosserie gebracht, waarna het omhoog zwaait, zodat beschadiging uitgesloten wordt. Wees echte op uw hoede bij een eerste demo voor vrienden: de ganse inhoud van de kaartenbakken valt er met zekerheid uit en dat is geen gezicht! Gemiddelde prijs: 1500 €/ paar.

Geef commentaar
comments by Disqus