Autosalon van Brussel 2006 Inleiding

Inleiding
Vergroot foto
Door: BV 28-12-2005
Het Autosalon van Brussel wordt dit jaar voor de 84ste keer georganiseerd, al luistert het vanaf heden naar de officiële benaming “European Motor Show Brussels”. Een naamwijziging die surft op de allure-golf die Brussel als Europese Hoofdstad creëert en waarvan organisator Febiac alvast hoopt dat het de interesse van de autofabrikanten aanscherpt. Van 12 tot 22 januari zijn de deuren van de Heizelpaleizen voor het grote publiek geopend.

Het publiek wordt zoals steeds tijdens de even jaartallen vergast op een compleet overzicht van wat de markt te bieden heeft, met meer dan 300 standhouders op 114.000m². De salons die op oneven jaartallen georganiseerd worden, beperken zich tot een selectie van bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen. De motoren zijn wel elk jaar aanwezig. Febiac en Bike To Beach maken het de motorrijders naar hun zin door een gratis bewaakte motorparking en vestiaire te voorzien. Het Salon besteedt in de marge aandacht aan biobrandstoffen en stripheld Kuifje. In Paleis 1 is er de tentoonstelling “Kuifje en de auto’s” en het figuurtje prijkt ook op de salontickets.

De Heizel gaat elke dag open van 10 tot 20u. Tijdens het weekend is dat van 10 tot 18.30u. Op vrijdag 13, maandag 16 en donderdag 19 januari zijn er nocturnes en wordt het Salon pas om 22u gesloten. De tarifering werd voor de gelegenheid herzien; een ticket voor een ganse dag kost € 12. Wie zich vanaf 16u aanbiedt, betaalt € 8. Kinderen jonger dan zes jaar zijn helemaal gratis. Tussen 6 en 12 jaar kosten ze € 6.

Geef commentaar
comments by Disqus