Autosalon van Genève 2006 Daihatsu

Daihatsu
Bekijk 2 foto's
Door: BV 02-03-2006
De Terios krijgt een gelijknamige opvolger. Die kunnen we nog voor de zomer ook in België in de catalogus verwachten. Het model krijgt een fikse groeischeut; de lengtemaat van 4,08m houdt een groei van 23cm in. In de breedte Őnu 1,69m- kwam er tot 14cm bij en de hoogte van 1,69m betekent eveneens een groei van 4,5cm. De wielbasis is met 2,58m ook behoorlijk lang. Dat levert een aanzienlijke winst voor de binnenruimte en een 13cm langere koffervloer op. Onder de motorkap huist altijd een recent ontwikkelde 1.5l benzinemotor. Die levert bij 6.000t/min 105pk. De koppelkromme raakt 140Nm bij een omwentelingssnelheid van 4.400t/min. Kracht die gelijk over de voor- en achteras wordt gespreid, maar België zal eveneens een versie met tweewielaandrijving invoeren.

Daihatsu presenteert op het Autosalon van Genève ook een trendy ogende wagen die door z’n flexibel indeelbare, ruim interieur, verassend veelzijdig uit de hoek moet komen. In Japan heet de hoekige stadswagen (de lengte bedraagt slechts 3,8 meter) Toyota bB en in de VS wordt het model als xB via Toyota’s jongerenmerk Scion aan de man gebracht. Nu lijkt het model een Europese carrière beschoren. Daihatsu ontwikkelde een aangepast koetswerk dat beter binnen de rest van het aanbod past en rekening houdt met de wensen van de Europese consument. Onder de kap dezelfde 1.5l benzinemotor als bij de Terios.

De Sirion en Cuore krijgen nog dit jaar gezelschap van de Trevis. Die supermini biedt plaats aan vier inzittenden en is slechts 3,4m lang, 1,47m breed en 1,50m hoog. Z’n vormgeving doet dankzij de ronde lichten en de trapeziumvormige verchroomde grille denken aan de oer-Mini. Onder de kap komt een 989cc driecilindertje.

Geef commentaar
comments by Disqus