Autosalon Brussel 2005 Hyundai

Hyundai
Bekijk 2 foto's
Door: REDACTIE 05-12-2004
Het Koreaanse Hyundai doet het in ons land jaar op jaar beter, en dat is de stand van het merk aan te zien. De importeur huurde een oppervlakte van niet minder dan 1.700m²; de grootste stand die Hyundai ooit had op het Autosalon van Brussel. Het merk gokt voor 2005 in de Belux op een verkoop van 15.000 voertuigen.

De Tucson die deze zomer op de Belgische markt werd losgelaten is een regelrecht succesnummer. Nauwelijks twee maanden na de officiële lancering werden voor het model al meer dan 2.000 bestellingen genoteerd. De constructeur troost zich dan ook de moeite om alle beschikbare versies tentoon te stellen.

De grote broer van de Tucson, de Santa Fe, doet het de laatste tijd onder druk van de nieuwkomer wat minder goed. De vooruitzichten voor dit model zijn echter positief, want het model krijgt een opfrisbeurt. Die herwerkte versie is in Brussel voor het eerst op Europese bodem. De uiterlijke aanpassingen omvatten een nieuwe grille, andere lichtmetalen velgen, lichtunits en een strakker getekende achterbumper. Aan de binnenkant springt de nieuwe boordplank het meest in het oog.

Hyundai is met de H200 ook vertegenwoordigd op de bedrijfsvoertuigenmarkt. Voor modeljaar 2005 zijn er enkele kleine wijzigingen voorzien. Het gaat over nieuwe subtiele koetswerkaccenten en een stijging van het koppel voor de CRDi-motorisaties. Verder is er een hertekende tellerpartij en wordt er voortaan gebruik gemaakt van nieuwe, meer duurzame en onderhoudsvriendelijke interieurstoffen. De H200 is verkrijgbaar in een aantal uiteenlopende configuraties.

Geef commentaar
comments by Disqus