Autosalon Brussel 2005 Ford

Ford
Bekijk 2 foto's
Door: REDACTIE 08-01-2005
Ford wordt in Paleis 6 omringd door de merken van de Premier Automotive Group -Jaguar, Land Rover en Volvo- van de motorgigant. De stand zelf in opgedeeld in drie thematische onderdelen, waarvan er één geheel aan de blikvangers op de stand van het merk met het blauwe ovaal zijn gewijd. De nieuwe Focus en de verbeterde Mondeo beleven immers hun Belgische Salondebuut.

De tweede generatie Focus werd afgelopen 29ste november in het Belgische dealernetwerk gelanceerd. Naast de Clipper-versies zijn er ook bedrijfswagenuitvoeringen te bewonderen. Het totale aanbod bestaat uit niet minder dan 64 keuzemogelijkheden in de koetswerkuitvoeringen driedeurs, vijfdeurs en Clipper en in de afwerkingsniveaus (in opgaande lijn) Ambiente, Trend, Sport, Ghia en Titanium. Het motorenpallet zal bestaat uit een nieuwe 115pk sterke Duratec benzinemotor die de reeds gekende 1.4l met 80pk, de 1.6l met 100pk en de 2.0l met 145pk vervoegt. Dieselen kan met een 109pk sterke 1.6 TDCi en een 2.0 TDCi met 136pk.

Ford toont ook de Clipper-uitvoering van de Mondeo, uitgerust met de 155pk sterke 2.0 TDCI dieselkrachtbron. Dankzij de introductie van deze motor, de krachtigste in zijn cilinderklasse, toont de markt hernieuwde interesse in de Mondeo en kon de productie in de Genkse fabriek weer opgetrokken worden. De motor beschikt eveneens over een maximumkoppel van (tijdelijk) 400Nm.

Geef commentaar
comments by Disqus