Autosalon Brussel 2005 Jaguar

Jaguar
Bekijk 2 foto's
Door: REDACTIE 08-01-2005
Jaguar neemt voor het eerst deel aan het Salon voor Vrijetijdswagens. Op de stand van de constructeur zijn een XK Cabrio en een X-Type Estate te vinden.

De XK is sinds 1996 op de markt, maar werd voor modeljaar 2004/2005 nog eens opgefrist. Daardoor ziet het model er meer assertief en eigentijds uit. De wijzigingen omvatten een nieuwe grille, een aangepaste voor- en achterbumper, grotere uitlaatpijpen, een achterspoiler (en een groter exemplaar voor de XKR) grotere lichtmetalen velgen, een uitgebreidere basisuitrusting en een nieuwe afwerking voor het instrumentenpaneel.

Jaguar introduceerde van de compacte X-Type ook een break; de eerste van het merk. Die sportief, maar verre van onherkenbaar gelijnde koetswerkvariant speelt in het segment van de X-Type een niet onbelangrijke rol. Bovendien blijken klanten die voor een break Őof in dit geval Estate- kiezen, jongen én actiever te zijn. En daar was Jaguar naar op zoek. De break is er met drie verschillende benzinemotoren, een diesel en drie uitrustingsvarianten. Zonder de achterbank neer te klappen, beschikt de wagen over een laadvolume van 445l. Dat kan oplopen tot maximaal 1.415l.

Geef commentaar
comments by Disqus