Autosalon Brussel 2005 Opel

Opel
Bekijk 3 foto's
Door: REDACTIE 08-01-2005
Opel is van 15 tot 23 januari te vinden op de 1.930m² grote stand van de constructeur in Paleis 9. Het leeuwendeel van de stand is voorzien voor het Combo-, Vivaro- en Movano-gamma. De meest in het oog springende vernieuwing daar is de introductie van de gerobotiseerde ‘Tecshift’ versnellingsbak op de Vivaro en Movano 2.5 CDTI.

De nieuwe Astra is in z’n break-uitvoering voor het eerst te zien op een Belgisch Salon. De functionele variant heeft een wielbasis die ten opzichte van de vijfdeurs met 9cm verlengd werd. Daardoor biedt de versie wat meer beenruimte en kan de laadcapaciteit ervan tot 1.590l bedragen. Het gamma omvat vier benzinemotoren en even veel CDTI-dieselmotoren met vermogens van 80 tot 200pk.

De Tigra Twintop staat sinds de herfst in de catalogus met een 1.4l (90pk) of 1.8l (125pk) sterke benzinemotor. Vanaf deze maand wordt het aanbod uitgebreid met de compacte 1.3l CDTI met 70pk. Deze nieuwe uitvoering is op de stand van de autobouwer te bewonderen. Bij de Corsa, waarop de kleine coupé met het wegklapbare stalen dak gebaseerd is, vormt de nieuwe 1.2l benzinemotor de voornaamste nieuwigheid. Die verbruikt 5% minder en is met een vermogen van 80pk 5pk sterker da&n z’n voorganger.

De Vectra break werd voor modeljaar 2005 een heel klein beetje verbeterd. Zo beschikken de zescilindermodellen voortaan standaard over het adaptieve IDSplus-chassis (met elektronisch gestuurde schokdempers). De CDTI-versies hebben voortaan recht op een nieuwe manuele zesversnellingsbak en het model beschikt eveneens over adaptieve remlichten Őeen primeur binnen het segment-.

De TRIXX was al op eerdere tentoonstellingen te zien, maar Opel’s visie op een compacte stadswagen is voor het eerst in Brussel. De opvallende verschijning beschikt over drie pantograafdeuren; twee aan de passagierskant en één aan de bestuurderszijde. Een achterklep heeft het model niet, maar de achterruit glijdt naar beneden om een bijkomende toegang te verlenen. Doordat het achterste (glazen) dakpaneel ook naar voor kan schuiven, kan het model ook als pickup fungeren. De TRIXX heeft een opblaasbare achterzetel en een neerklapbare passagierszetel. Onder de kap zit de inmiddels gekende 1.3l CDTI dieselmotor met 70pk, gekoppeld aan een gerobotiseerde versnellingsbak.

Geef commentaar
comments by Disqus